Cabinetul parlamentar al deputatului PSD Sorin Ioan Roman, ales pe Colegiul Uninominal nr. 6 Salonta-Tinca, a anunţat că PSD-istul vrea să facă front comun cu celelalte partide româneşti din Salonta, pentru a forma împreună o listă comună la alegerile locale din acest an.

"Ideea vine în sprijinul comunităţii româneşti din Salonta, minoritară în acest oraş, şi se vrea un pas spre o cât mai bună reprezentativitate în Consiliul Local. Acţiunea nu este deloc una şovină, conceptul fiind similar cu cel al UDMR (un organism reprezentativ pentru minoritatea din teritoriul dat), ba mai mult, exemplul formaţiunii maghiare dorindu-se a fi urmat şi în ceea ce priveşte stabilirea ordinii pe listele de consilieri, respectiv stabilirea candidatului pentru funcţia de primar", se arată într-un comunicat transmis presei locale.

Dacă preşedinţii partidelor româneşti vor accepta, urmează să fie organizate "prealegeri cu urne fixe ce vor servi la stabilirea ordinii pe listele de consilieri". "Sper din tot sufletul că cei invitaţi vor lăsa deoparte orgoliile şi vor acţiona în interesul salontanilor", a declarat deputatul Roman.

În scrisoarea care va ajunge luni la preşedinţii PSD, PNL, PDL, PRM, PNG, PP şi UNPR Salonta, Roman afirmă că "ar fi mai mult decât oportună o listă comună a tuturor partidelor româneşi din Salonta, nu pentru a fi o adversară a UDMR, ci pentru a asigura o cât mai bună reprezentativitate a românilor în Consiliul Local, pentru a avea un dialog cât mai eficient cu concitadinii noştri maghiari, pentru a face ceea ce este mai bun pentru românii şi maghiarii din Salonta".

Dacă ceilalţi factori politici vor accepta invitaţia, prima întâlnire ar urma să aibă loc săptămâna care vine.