Deputatul PSD Sonia Drăghici şi-a prezentat public jurnalul unei delegaţii făcute la Comisia Europeană în luna martie, alături de alţi 13 colegi. Parlamentarul a dat raportul joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la cabinetul propriu din Oradea.

Vizită europeană

În condiţiile în care în ultimul an n-a avut nicio altă apariţie publică şi nu le-a transmis alegătorilor săi niciun mesaj în ceea ce priveşte activitatea ei, Drăghici a admis că a prezentat raportul vizitei europene... doar pentru că este obligată.

"Suntem obligaţi să prezentăm public un raport al fiecărei vizite europene pe care o facem", a explicat Drăghici. Apoi, ea s-a străduit să prezinte detaliat jurnaliştilor fiecare moment al vizitei din zilele 27-29 martie 2014, când s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai Comisiei Europene. La întâlniri au participat 15 parlamentari români, scopul fiind informarea lor în legătură cu structura şi funcţionarea Comisiei.

Printre altele, Drăghici a precizat că, în cadrul discuţiilor, ea a punctat că parlamentarii români militează împotriva euroscepticismului, "fiind conştienţi de rolul nostru în consolidarea relaţiilor europene, ideile, proiectele şi racordarea la legislaţia europeană constituind pentru noi premise ale progresului şi prosperităţii României".

Într-o discuţie despre programele de finanţare europeană cu Joost Kuhlmann, şeful Unităţii "Finlanda, Bulgaria, România" din cadrul Directoratului General Afaceri Economice şi Financiare, Drăghici, de profesie medic, susţine că a subliniat necesitatea României de a primi fonduri pentru construcţii şi modernizări de spitale.

Noroc cu statuia!

Întrebată de BIHOREANUL cum are de gând să prezinte raportul său alegătorilor care au trimis-o în Parlament, dacă tot este obligată să-l facă public, deputatul Sonia Drăghici a precizat că se bazează doar pe presă. Fără să ţină cont că niciun mijloc de presă nu este obligat să-i preia mesajele, aceasta a recunoscut că nu are, de fapt, nicio metodă individuală de comunicare cu electoratul ei.

Spre deosebire de alţi parlamentari, inclusiv colegul ei de partid Florian Bodog, Drăghici nu transmite regulat presei informări legate de activitatea ei de parlamentar şi nici nu are un blog propriu prin care să comunice cu alegătorii. De altfel, ultima ei apariţie publică în Oradea a avut loc în martie 2013, când şi-a inaugurat cabinetul parlamentar. "Am mai participat la inaugurarea statuii Regina Maria", s-a scuzat parlamentarul, fără să ţină cont că acest eveniment a avut loc în toamna anului 2012.

Fără densitate!

În condiţiile în care nu apelează la presă pentru a transmite mesaje cu activitatea ei legislativă şi nici nu are propriul "vehicul" online de transmitere a mesajelor, Drăghici a fost întrebată de BIHOREANUL cum păstrează legătura cu orădenii care au votat-o. "Nu consider că densitatea apariţiilor publice este importantă. Eu pun preţ pe relaţionarea directă cu oamenii. Discut cu fiecare în parte la audienţele de la cabinetul meu. Să ştiţi că nu am lipsit nicio sâmbătă de aici, cu excepţia acesteia când am fost în delegaţie", a declarat Drăghici.

Totodată, parlamentarul le-a transmis alegătorilor ei că, dacă doresc să-i cunoască activitatea, pot să o controleze pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conform informaţiilor postate aici, numele lui Drăghici apare ca semnătură pe 27 de iniţiative legislative, alături de alţi deputaţi PSD. Însă deputatul PSD de Oradea are o singură interpelare depusă, în iunie 2013, pe tema funcţionării comisiilor de examinări medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei feroviare.