În noua sesiune a Parlamentului, începută săptămâna aceasta, Camera Deputaţilor va avea în conducere şi un bihorean, pe deputatul USR Silviu Dehelean, care va exercita funcţia de secretar al Camerei.

"Decizia colegilor din grupul USR de la Camera Deputaţilor a fost ca eu să preiau funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor şi, deci, să reprezint formaţiunea în structura responsabilă pentru ordinea de zi şi principalale hotărâri administrative. (...) Voi veghea ca actele normative care îi vizează direct să fie urmărite şi susţinute", arată deputatul USR Bihor într-un comunicat.

Dehelean precizează că prioritatea sa nr. 1 va fi "deblocarea iniţiativei cetăţeneşti Fără penali în funcţii publice, iniţiativă care zace de cinci luni în sertarele din Parlament sub pretextul xerocopierii listelor de semnături de susţinere".

USR a demarat procedura de revizuire a Constituţiei României pe calea iniţiativei cetăţeneşti, adică prin referendum, în urma propunerii pe care a făcut-o chiar deputatul Silviu Dehelean în vara anului 2017.