Situaţie revoltătoare, scoasă la iveală de zeci de tinere din ţară care s-au plâns că o falsă dermatoloagă le-a vândut produse pentru ten, care le-a nenorocit! Fetele susţin că şi-au distrus tenul după ce au folosit produsele marca Plush Bio, create de Ioana Marinescu (foto stânga în montaj), supranumită în presa mondenă "dermatologul vedetelor". Victimele au cumpărat produsele după ce au fost promovate de influenceri.

Povestea a fost publicată sâmbătă de site-ul Libertatea.ro, sursă conform căreia tinerele spun că au cumpărat produsele împotriva acneei deoarece erau promovate intens pe reţelele de socializare de vedete la modă, influenceri în domeniul online, precum Dorian Popa, Bianca Drăguşanu, Gina Pistol, Lidia Buble, Andreea Antonescu, Adelina Pestriţu, Nicole Cherry, Andreea Mantea sau Andreea Tonciu.

"Aventura mea a început în ianuarie anul acesta. Am fost la cabinetul doamnei Marinescu din Ploieşti. M-a diagnosticat cu acnee vulgară, a dedus ea că sub glandele mele există o infecţie hormonală. Eu nu aveam nimic, sunt cu analizele la zi, dar am decis să o cred pe ea", a declarat, pentru Libertatea, Alexandra Culuşi. "Pe Facebook şi Instagram erau numai recenzii pozitive. Foarte multe vedete făceau reclamă şi am zis că nu au cum să mintă cu toţii, pentru că tenurile lor arată impecabil", a mai povestit tânăra care s-a cofruntat cu probleme grave.

Pentru a-și povesti experiența, victimele s-au reunit pe Facebook într-un grup privat intitulat "Mi-a distrus faţa PluSHIT", care a strâns peste 111.000 de membri. Majoritatea clientelor au fost racolate după aceeaşi reţetă: după ce au văzut anunţurile, i-au trimis falsului dermatolog imaginile prin WhatsApp, iar tratamentul a fost prescris tot aşa, prin mesaje.

Una dintre fete, Alexandra Simon, le-a povestit jurnaliştilor că a ajuns la spital, cu perfuzii, în şoc anafilactic. În plus, „leacurile” produse în fabrica Ioanei Marinescu nu sunt chiar ieftine. O fată a povestit că a cheltuit în total 1.500 de lei pe produsele care au distrus-o, iar alta... 8.000 de lei!

De fiecare dată când victimele o contactau, constatând că faţa le "explodează", "dermatoloaga" le minţea, ba că tratamentul evoluează bine, că e în regulă că faţa li s-a umplut de coşuri, ba că le suportă tratamentul pentru vindecare gratuit, ba le-a blocat pe Facebook, ba a încercat să le mituiască. Nu a ţinut, aşa că multe dintre fete i-au făcut plângere penală la Parchet.

Potrivit libertatea.ro, Ioana Marinescu e prezentată în mediul online şi la TV ca medic dermatolog. Din momentul în care a izbucnit scandalul, pe site-ul Plush Bio Cosmetics se precizează că ar fi doar farmacist, arată sursa citată.

Contactată de jurnalişti, Marinescu a spus că nu vrea să comenteze acuzaţiile, iar ulterior a cerut ca reporterii să ia legătura cu PR-ul companiei, care, însă, nu a răspuns întrebărior ziarului până la publicarea articolului. "Ioana Marinescu a trimis, în schimb, un pachet ce conţine "cadouri" pentru reporter şi redactorul-şef la redacţie, pachet care a fost returnat fondatoarei Plush Bio Cosmetics", mai arată sursa citată.

Citeşte mai multe detalii despre revoltătorul caz, dar şi mărturii ale victimelor în articolul "Faţa mea a început să se descompună". Un fals dermatolog e acuzat că a vândut produse toxice pentru ten, promovate de vedete precum Dorian Popa şi Gina Pistol. Mai multe victime au făcut plângere