Președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, și responsabilul de zonă, bistrițeanul Radu Moldovan, vin în acest weekend la Oradea, unde se vor întâlni cu primarii, parlamentarii și secretarii de stat pesediști locali.

Neoficial, scopul vizitei, susțin surse din interiorul PSD Bihor, ar fi evaluarea șanselor de schimbare a președintelui filialei, Ioan Mang, aflat la butoane de 13 ani, dar fără să fi câștigat niciodată alegerile.

„Interesat să ia pulsul”

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Ciolacu, Stănescu și Moldovan vor ajunge la Oradea sâmbătă, venind de la Zalău, iar aici este deja programată, de la ora 15.30, la sediul PSD Bihor din strada Independenței, o reuniune informală cu primarii din organizație, cu parlamentarii – senatorul Florian Bodog plus deputatul Ioan Mang - și cu secretarii de stat orădeni din PSD, Felix Cozma și Aurel Mohan.

„Domnul președinte Ciolacu este interesat să ia pulsul filialei, să își dea seama la fața locului dacă dl. Mang mai are susținerea organizației”, a declarat un reprezentant al PSD Bihor dintr-o grupare opusă celei pe care o controlează șeful filialei.

Nu s-ar da dus

După cum BIHOREANUL a mai scris în cursul ultimului an, „epoca” Mang pare să se apropie de final în PSD Bihor, după ce un grup de primari, în frunte cu Cristian Laza, edilul comunei Sânmartin, i-a sugerat șefului organizației județene să demisioneze.

Mang, care conduce filiala din 2009, a refuzat, însă, să abandoneze, afirmând la București că are susținerea colegilor, ba chiar a declarat BIHOREANULUI că dorește să controleze propria succesiune, și anume convingând colegii să-l aleagă președinte al PSD Bihor la următoarele alegeri interne pe fostul prefect Claudiu Pop, pe care tot el îl forțase să plece din partid.

Până la această oră, Ioan Mang nu a răspuns apelului BIHOREANULUI de a oferi mai multe informații privind vizita șefilor de la centru ai partidului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!