Muzeul Ţării Crişurilor va găzdui în sălile sale expoziţia "Deschideri – Ingo Glass 75" al cărei vernisaj va avea loc joi, de la ora 17.30, în secţia de artă a Palatului Baroc. De origine română, artistul plastic Ingo Glass este unul dintre cei mai importanţi sculptori constructivişti din lume. A absolvit Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, iar în 1979 s-a stabilit la München, unde a fost referent cultural în cadrul primăriei oraşului.

Ingo Glass a organizat peste o sută de expoziţii personale în mai multe ţări (România, Germania, Franţa, Ungaria, SUA, Elveţia, Japonia, Italia, Polonia, Olanda, Australia, Rusia), are numeroase lucrări în muzee şi colecţii private din România şi din lume şi este un activ susţinător al stilului constructivist.

Totodată, este un creator care lucrează în metal, care mizează pe reprezentarea unor forme esenţiale – pătratul, triunghiul, cercul – şi a culorilor de bază – albastru, galben şi roşu.

"Deschideri - Ingo Glass 75" marchează 75 de ani de existenţă a artistului şi se va desfăşura în prezenţa sculptorului, cu care se va putea dialoga. Expoziţia va fi deschisă conform programului de funcţionare al muzeului: marţi, joi, sâmbătă, orele 10-15; miercuri, vineri, duminică, orele 10-18. La vernisaj intrarea este liberă.