Promisiunea Nr. 1 a lui Viorel Cataramă: Ajuns în Parlament, nu voi avea odihnă până când nu voi liberaliza sistemul medical. Libertatea în sănătate înseamnă acces neîngradit la actul medical! Pe 6 decembrie alege libertatea!

A fost nevoie să trăim pandemia Covid-19 ca să ne întoarcem fața către sistemul de sănătate românesc și să de dăm seama de adevăratele probleme. Cu o calitate a forței de muncă excepțională, acest sistem a fost însă distrus de numiri politice și subfinanțare cronică. Dar cea mai gravă boală a sistemului de sănătate este incompetența cu care Ludovic Orban și Nelu Tătaru îl conduc.

Românii cu boli non-Covid s-au trezit lăsați pe dinafara spitalelor, iar cei infectați cu virusul, cu forme mai grave, au trăit momente de coșmar în spitale. Asta, dacă au avut norocul să supraviețuiască infecțiilor nosocomiale sau lipsei dotărilor din unitățile spitalicești.

Situația este cu atât mai gravă cu cât principala resursă, calitatea personalului medical, este una foarte bună, renumită la nivel european. Dar ce să facă doctorii, forțați să lucreze pe echipamente învechite, forțați să lucreze non-stop, în condiții grele? 

Medicii din România sunt și ei victime ale sistemului medical, condus politic, fără nicio noimă, în ultimii 30 ani. Nepotism, corupție și subfinanțare. Acestea sunt comorbiditățile care, la un loc cu incompetența conducerii Ludovic Orban – Nelu Tătaru, ne-au adus în această situație.

Singura șansă este liberalizarea sistemului de sănătate. Impozitele fiecăruia, „banul plătit”, trebuie “să urmeze pacientul” oriunde dorește acesta să se trateze și în orice moment alege să o facă. Românii trebuie să se poată trata în clinici private, pe banii statului, până când statul va crea un sistem medical competitiv.

Aceasta este și viziunea lui Viorel Cataramă, candidatul Pro România la funcția de senator de Bihor, singura voce din județ ce se ridică împotriva sistemului ticalos creat de către PNL. Cunoscutul om de afaceri a promis că, odată ajuns în Parlament, o să se lupte nu numai pentru reforma întregului sistem, dar și pentru a permite simplilor cetățeni să acceseze servicii medicale de calitate, care acum le sunt interzise. Accesul neîngradit la tratamente este libertate.

Pe 6 decembrie alege libertatea în sănătate. Fără libertatea, nu există viață! 

Votează poziția 4 pe buletinul de vot! Votează Pro România la Senat și Camera Deputaților

Material comandat de Pro România – Filiala Bihor și realizat de Open Politics SRL, CM 11200008