Procurorul şi poliţiştii care anchetează cazul femeii moarte descoperite marţi, chiar în ziua de Crăciun, în satul Nădar, merg pe ipoteza că trupul ciopârţit de animale aparţine chiar soacrei avocatului Cosmin Moraru, cel reţinut în Elveţia, împreună cu soţia sa, suspectaţi de uciderea femeii.

"Strângem toate datele în jurul acestei ipoteze. Sunt foarte multe şi zdrobitoare indicii, cel mai important fiind că trupul găsit aparţine unei persoane care a avut parte de o moarte violentă, a fost victima unei intervenţii mecanice puternice. Puse cap la cap, se leagă tot mai multe date. În urma autopsiei s-au găsit urme extrem de dure la nivelul gâtului şi al capului. Are gâtul străpuns de un obiect", au declarat BIHOREANULUI surse judiciare din cadrul anchetei.

Cadavrul femeii de 53 de ani a fost găsit marţi seară, pe acostamentul unui drum, la marginea unui teren agricol. Câţiva trecători au văzut o haită de câini care sfâşiau ceva, iar când s-au apropiat au văzut că e vorba de un cadavru uman şi au sunat la 112. Corpul era înfăşurat într-o folie, iar pe cap era tras un sac de nailon. Piciorul drept şi o parte din bazin au fost devorate, la fel şi mâna dreaptă, până la umăr, iar o parte din piciorul stâng şi mâna stângă până la încheietură au fost şi ele mâncate de animale.

Deşi probele sunt solide, procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea, care efectuează ancheta în acest caz dat fiind că principalul suspect este avocat, urmează să stabilească în cursul zilei de miercuri cu exactitate dacă trupul aparţine într-adevăr Paraschivei Vilhan, soacra avocatului. "Cert este că moartea a fost violentă, sunt leziuni clare imcompatibile cu viaţa", a mai declarat sursa citată.

În tot acest timp, avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa, Krisztina Pazurik, care au dispărut de acasă imediat după crimă, au fost arestaţi de Curtea de Apel Oradea iar în prezent sunt în custodia autorităţilor din Elveţia şi sunt supuşi procedurilor de extrădare.

Crima s-a petrecut pe 3 decembrie, în casa celor doi, iar, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi soţi aveau de gând să scape fugind în America de Sud. Ziarul nostru a aflat că, în faţa autorităţilor elveţiene, avocatul se dă "general în armata lui Hitler" şi cere arestarea socrului său, care i-ar fi intrat în casă, i-ar fi omorât soacra şi apoi a fugit cu cadavrul.

UPDATE:

Procurorul Sebastian Vălean de la Curtea de Apel Oradea, cel care coordonează ancheta, a confirmat, miercuri după amiază, pentru BIHOREANUL, că trupul mutilat aparţine femeii căutate.

"Parchetul Curţii de Apel Oradea confirmă identitatea cadavrului găsit marţi seară, ca fiind al soacrei avocatului Moraru Cosmin, pe numele ei - Vilham Paraschiva", a declarat Vălean.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchet, anchetatorii au intrat şi în posesia autoturismului celor doi fugari. "În vederea stabilirii adevărului şi tragerii la răspundere penală a vinovaţilor, organele de urmărire continuă cercetările în cauză, fiind în derulare expertize, precum şi procedurile de extrădare din Elveţia a două persoane suspectate de comiterea infracţiunii de omor calificat, persoane faţă de care a fost începută urmărirea penală. Menţionăm că autoturismul celor doi învinuiţi ne-a fost remis de autorităţile judiciare elveţiene, ca urmare a unei comisii rogatorii internaţionale, fiind în curs cercetări tehnico-ştiinţifice criminalistice detaliate", arată documentul citat.

Detalii despre acest caz, în articolele:

Generalul lui Hitler: Acuzat de crimă, avocatul Cosmin Moraru face pe nebunul în Elveţia

Crimă în înalta societate: Avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa urmează să fie extrădaţi