Descoperire inedită la frontiera Borş. Sub poalele unei tinere în vârstă de 23 de ani din Mureş, poliţiştii au găsit doi copii, unul în vârstă de doi ani, iar celălalt în vârstă de patru ani, pe care femeia voia să-i scoată din ţară şi să-i ducă în Germania.

"În data de 21.05.2017, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageră într-un autoturism o femeie, Eva G. în vârstă de 23 ani, cetăţean român cu domiciliul pe raza judeţului Mureş. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi sub fusta femeii doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani", a transmis, luni, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Femeia, din câte se pare de etnie romă, le-a spus poliţiştilor că voia să ajungă în Germania şi nu avea documente de identitate româneşti pentru cei doi copii. Se pare că aceştia s-au născut în Germania.

Tot luni, ITPF Oradea a anunţat că poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au oprit şase sirieni care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen. Grupul, format din patru adulţi şi doi copii, se afla la circa 300 de metri de frontieră în momentul în care a fost depistat.

Sirienilor le-au fost întocmite dosare pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.