O lecţie impresionantă vine din partea unui băiat de 8 ani din Craiova. Deşi trăieşte într-o sărăcie lucie şi abia are cu ce să se îmbrace, copilul nu lipseşte o zi de la şcoală.

Mai mult, pentru ca vrea sa invete cu orice pret, isi face lectiile dupa-amiaza cu farmacista care lucreaza la doi pasi de casa lui. Toata lumea care da cu ochii de ei, aplecati asupra caietelor, este coplesita de povestea acestui copil.

De parca stie ca singurul mod prin care poate sa scape de saracie este sa se tina de carte, baietelul descult vine in fiecare zi sa-i ceara ajutor la teme femeii care a dovedit ca-i pasa de el: il ajuta de ani de zile cu haine, mancare sau jucarii. Isi face lectiile cu ea, in pauzele dintre clienti.

Generozitatea si rabdarea acestei femei i-a uimit pe trecatorii care intra in farmacie: invatacelul timid si slabut, mereu cu creionul si caietul in mana, le-a mers la suflet.

Baietelul este primul din familia sa care urmeaza o scoala. Parasit de mama pe cand avea numai 4 ani, este crescut de tata, de un bunic si o mama adoptiva. Toti traiesc din vanzarea de haine vechi si din alocatiile celor patru copii pe care ii au.

''Am zis sa-i dam si lui o cale mai buna, sa invete si el. Ca maine, poimaine sa aiba si el, cand pleaca undeva, intr-un oras, sa citeasca un afis, o plecare de tren, sa stie si el cand sa vina acasa", spune bunicul micutului.

Vestea ca elevul ei ia meditatii de la o farmacista a ajuns si la urechile invatatoarei. "Gestul este nemaipomenit. Doamna este de aplaudat. Sa continue si sa il impulsioneze ca sa poata deprinde tainele citirii si ale scrisului", spune invatatoarea.

Copilul spune ca vrea sa devina doctor si, datorita acestei femei cu suflet mare, chiar are o sansa.