Tânărul pilotul orădean de karting Armond Kozak a participat la a cincea etapă de campionat "Matra Kupa", competiţie organizată în Ungaria. Orădeanul, în vârstă de doar 15 ani, singurul român prezent la startul competiţiei, a participat la clasa regină, la profesionişti, 125 cmc, cu schimbător.

Prima manşă a fost câştigată de Army, urmat de favoritul maghiar Solymosi Gabor, sportiv care are mai mulţi ani în concursurile de karting decât vârsta pilotului orădean!

La profesionişti, Armond a reuşit să iasă învingător, dar nu s-a întocmit un astfel de clasament al aşilor, ci numai unul la general, unde victoria a revenit lui Solymosi Gabor, pilotul maghiar impunându-se cu câteva zecimi de secundă înaintea orădeanului.

Cursa a avut loc pe circuitul de la Kecskemet şi a reunit la start 98 de sportivi din întreaga Europă.

"Nu aş putea spune că gazdele au fost ospitaliere. Nici acum nu am înţeles motivul pentru care nu s-a întocmit clasament la profesionişti, unde Armond era campion, ci numai la general. Probabil că nu era importantă decât taxa de participare, pentru că primul loc pe podium era deja rezervat, existând clienţi preferaţi. Chiar nu contează, pentru că Armi a concurat excelent şi era evident pentru toată lumea numele câştigătorului. Nu aş avea ce să-i reproşez!", a declarat Attila Kozak, tatăl şi totodată antrenorul sportivului.