Într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, singurul candidat de până acum la conducerea filialei Oradea a Partidului Conservator, Rareş Gherai, a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre controversele de pe plan local, ca de exemplu despre construcţia unui pod rutier peste râul Crişul Repede în zona actualului pod de pontoane sau a unei piramide de sticlă în curtea interioară a Primăriei.

"Nu discut interesele nimănui, dar ca şi cetăţean, nu am fost de acord cu Consiliul Local, care vrea să aloce o groază de bani pentru o statuie doar pentru că există UDMR", a încercat Gherai să mascheze faptul că nu e la curent cu propunerile executivului orădean, făcând referire la complexul statuar intitulat Holnaposok ("Oamenii de mâine"), ce va reprezenta patru scriitori unguri. Însă, din neatenţie sau din neglijenţă, Gherai a omis un lucru: Consiliul Judeţean finanţează complexul statuar.

Dacă despre piramida de sticlă a recunoscut că n-a auzit, despre podul rutier Gherai a cerut lămuriri suplimentare, astfel încât jurnaliştii au trebuit să-i explice concret despre ce construcţie este vorba. Totuşi, candidatul PC la şefia organizaţiei municipale n-a admis că nu prea ştie despre ce e vorba. "Nu ştiu ce să spun, dacă asta e ceea ce ne lipseşte, foarte bine", a zis el. Apoi, conservatorul a sugerat consilierilor locali că ar fi mai bine să folosească banii care s-ar investi în pod pentru rezolvarea altor probleme: "Mai bine dă-i ceva pensionarului".

Rareş Gherai, medic generalist de profesie, este, până în prezent, singurul candidat la alegerile pentru conducerea filialei municipale a Partidului Conservator, alegeri ce vor avea loc pe 16 aprilie, la Casa de Cultură a Municipiului.