Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat joi că social-democraţii şi-au definitivat aproape toţi candidaţii pentru primăriile din judeţ şi că liberalii sunt cei care ar avea "o mare problemă" cu lipsa pretendenţilor pentru fotoliile de primar.

Asta chiar şi în condiţiile în care PSD nu a anunţat încă un candidat pentru Primăria Oradea, acesta urmând să fie stabilit în urma unui sondaj, cu 1.000 de chestionare, care va fi efectuat până la finalul acestei luni. Întrebat de BIHOREANUL cine sunt la ora actuală posibilii pretendenţi, acesta a spus că "de dorit să candideze sunt cei pe care vi i-am anunţat".

În privinţa prorectorului Gheorghe Ţara, despre care BIHOREANUL a scris că ar putea fi o nouă posibilă variantă pentru Primăria Oradea, Ioan Mang a afirmat că acesta "nu şi-a anunţat dorinţa de a candida", însă este dorit pe listă de organizaţia din care acesta face parte. "Unii dintre colegi au cerut ca el să fie trecut. Eu voi avea o discuţie cu dânsul să vedem dacă îl trecem sau nu. Principala condiţie este ca omul să dorească", a spus liderul PSD Bihor.

Totodată, Ioan Mang a evitat să spună că persoana cu cel mai bun rezultat în sondaj va fi, fără echivoc, candidatul PSD la Oradea. "Totuşi, sondajul este criteriul numărul unu", a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte situaţia din judeţ, Ioan Mang a afirmat că "în afară de Mădăras şi de patru comune maghiare, s-au stabilit deja candidaţii de primari pentru fiecare comună".

De asemenea, Mang a spus că PSD lucrează la stabilirea persoanelor de pe listele pentru consiliile locale din judeţ, iar "până la ultima decadă a lunii martie vom stabili şi candidaţii pentru Consiliul Judeţean".

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful PSD Bihor a spus că, de fapt, PNL ar fi partidul cu probleme în privinţa candidaţilor la alegerilor locale. "Am constatat că domnii de la PNL au făcut o lansare a candidaţilor, în prezenţa celor doi co-preşedinţi şi a secretarului general, şi au lansat aproximativ jumătate din primari, ceea ce înseamnă că au o mare problemă la candidaţi", a afirmat Ioan Mang.

Totodată, Mang a vehiculat zvonuri cum că, în unele localităţi, PNL nu îşi va desemna candidaţi, ci îşi va susţine actualii primari dar ca independenţi. "În UAT-urile în care primarii au probleme penale, PNL nu a anunţat încă nici un candidat. Zvonurile sunt că se vor duce cu ei independenţi, ceea ce este o înşelare a cetăţenilor vizavi de codul de conduită pe care şi l-au votat şi cu care s-au bătut cu cărămida în piept", a spus acesta.