Designerul orădean Amalia Buie a participat recent la festivalul de modă şi design vestimentar "Culorile Toamnei", organizat anual la Piteşti.

Evenimentul este dedicat centrelor universitare, iar anul acesta au participat creatori de modă din Piteşti, Braşov, Sibiu, Oradea, Galaţi, Iaşi, Alba Iulia, Bucureşti, Sibiu, Timişoara şi Piteşti.

Cu colecţia "Mesajul lui Napoleon", Amalia Buie a reuşit să convingă juriul, prezidat de Cătălin Botezatu şi a primit locul I.

"Colecţia este inspirată din ţinutele şi atitudinea liderului politic Napoleon Bonaparte. Toate imprimeurile colecţiei sunt realizate manual, iar tehnicile folosite sunt monotipia şi serigrafia. Ţinutele sunt adresate femeii puternice, căreia nu îi este teamă să se exprime prin apariţii excentrice", spune Amalia Buie.

Ediţia din acest an a festivalului de la Piteşti s-a dovedit a fi una reuşită. "Anul acesta am văzut la Piteşti un spectacol deosebit, cel mai bun din toate ediţiile de până acum, de 10 ani de cand sunt în juriul acestui festival", a spus la finalul evenimentului designerul Cătălin Botezatu.

Amalia Buie este absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea şi, pe lângă pasiunea pentru modă, este şi pictoriţă.