Ultimul zbor al Blue Air pe ruta Oradea - Bucureşti a plecat, joi dimineaţa, de pe aeroportul orădean cu aproape două ore întârziere, pasagerii fiind informaţi doar că motivele ar fi de ordin "operaţional".

Unul dintre pasagerii cursei este sociologul orădean Adrian Hatos, care a postat pe Facebook problemele legate de decolarea de la Oradea. "Ultima cursa BlueAir de la Oradea la Bucuresti se anunta speciala din toate punctele de vedere. Are deja peste o ora de intarziere dar nimeni nu explica nimic (ni sa spus doar ca intarzie 30 de min - sic! - din motive operationale)", a scris acesta.

Avionul a sosit, joi dimineaţa, de la Bucureşti la Oradea, urmând să plece din nou, cu alţi pasageri, la ora 8.45, potrivit orarului de zbor, şi să aterizeze în Capitală la ora 9.45. De fapt, pasagerii au fost îmbarcaţi la ora 10.15 şi, potrivit site-ului Flight Radar, aeronava a decolat la 10.29, deci cu aproape două ore întârziere.

După cum BIHOREANUL a scris, Blue Air a renunţat la zborurile pe care le efectua de câteva ori pe săptămână pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti, neincluzându-le în orarul de vară al companiei.

De la începutul acestui an, cei care călătoreau pe această rută au fost îngrijoraţi de faptul că rezervările nu se puteau face dincolo de luna martie. Încă de atunci, reprezentanţii Blue Air au evitat să răspundă solicitărilor formulate de BIHOREANUL pe tema continuării acestor zboruri, în timp ce reprezentanţii Consiliului Judeţean se încăpăţânau să susţină că aceste curse vor continua, bazându-se pe anumite asigurări pe care le-ar fi primit din partea companiei.

Mai mult, chiar şi luna aceasta, directorul Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, declara la Digi24 Oradea că reprezentanţi ai Blue Air i-ar fi transmis că "în niciun caz" nu renunţă la zborurile de la Oradea. Iată că, totuşi, au renunţat, dat fiind că rezervările pentru eventuale curse viitoare sunt indisponibile.

După întreruperea zborurilor Blue Air, pe Aeroportul Oradea mai operează doar compania Tarom, pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti.

Citeşte şi:

Adio, Blue Air! Din aprilie, orădenii vor putea zbura spre Bucureşti doar cu Tarom

Sfidare şi tupeu: În ciuda obligaţiei legale, Consiliul Judeţean refuză să facă o conferinţă de presă pe tema Aeroportului din Oradea

Directorul Aeroportului, Gheorghe Paşc: Blue Air mi-a transmis că "în niciun caz" nu anulează zborurile de la Oradea