Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Marile Cărţi, organizează joi, de la ora 18.30, în sala de conferinţe "un spectacol intelectual de proporţii plecând de la tema Europa Christiana".

Protagonişti vor fi scriitorii Mihai Neamţu şi Adrian Papahagi, iar moderator preotul Florin Tomoioagă, de la Facultatea de Teologie din Oradea.
 
"Conferenţiari titraţi cu titluri doctorale obţinute în Paris şi Londra,  cei doi vorbitori vor analiza setul de credinţe şi de principii morale care au făcut din civilizaţia occidentală o bijuterie. Vom descoperi ingredientul uitat, neglijat din ecuaţia bunei guvernări a cetăţii. Mihai Neamţu şi Adrian Papahagi vor redeschide dosarul relaţiei dintre religie şi poltică, dintre creştinism şi secularism, pledând împotriva superficialităţii cu care a fost declarat închis de politologia modernă şi ideologia marxistă", transmit organizatorii.
 
Atât Mihai Neamţu, cât şi Adrian Papahagi "pledează pentru superioritatea unui anume set specific de valori sociale şlefuite de Predica de pe Munte a lui Iisus", se mai arată în informarea MŢC.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!