Prin megafoanele maşinilor de Poliţie, inclusiv în unele din Oradea, a răsunat, sâmbătă, de la ora 17, Imnul României.

Demersul a fost iniţiat la nivel central în semn de mulţumire pentru cei din linia întâi în lupta pentru combaterea coronavirusului, dar şi "în semn de mulţumire pentru românii care respectă carantina şi stau acasă", după cum au anunţat sindicaliştii Europol.

"Această acţiune, care se desfăşoară la nivel naţional, este mesajul prin care îi asigurăm pe toţi cetăţenii că suntem în stradă pentru siguranţa lor. Suntem pregătiţi şi avem capacitatea de a face faţă oricărei provocări. Totul va fi bine", a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Asemenea acțiuni au avut loc în mai multe orașe din țară.

De altfel, Digi24 arată că acţiunea de sâmbătă a fost doar începutul.

Un ordin dat sâmbătă de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului naţional din maşinile Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă şi duminică, la ora 17 şi 21, pe toată perioada stării de urgenţă.

Ordinul prevede şi implicarea şefilor de structuri ale MAI pentru a asigura "pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate şi la intensitate adecvată".

Imnul se va auzi şi la frontierele României, mai arată sursa citată.

UPDATE:

Imnul României a răsunat din nou din mașinile de Poliție, sâmbătă seară, la ora 21. O astfel de mașină a fost surprinsă de BIHOREANUL pe Bulevardul Decebal din Oradea.