Munţii Pădurea Craiului se află pe lista de nominalizări la categoria "Comori naturale" a concursului Destinaţia Anului 2023, o competiţie importantă organizată în România care urmăreşte promovarea locurilor inedite, ce merită vizitate.

Zona turistică din Bihor poate fi votată de public pe site-ul Destinaanului.ro, unde au mai fost nominalizate, la alte două categorii, şi municipiul Oradea (la categoria "Oraşul care inspiră") şi Cetatea Oradea ("Atracţii cultural-educative").

Votul e deschis până în 7 aprilie, urmând ca apoi să aibă loc etapa de jurizare. Juriul va fi format din bloggeri, influenceri, jurnaliști și specialiști din domeniul turismului selectați de organizator. 

Regulamentul competiţiei arată că o persoană trebuie să voteze la cel puţin trei categorii, apoi trebuie să apese pe butonul "Trimite votul", iar ulterior să acceseze e-mailul transmis de organizatori pentru a confirma alegerile făcute.

Competiţia este una importantă la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Potrivit unui comunicat transmis de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD), custodele zonei, cei care ajung în Munţii Pădurea Craiului nu se pot plictisi.

"Pădurea Craiului este o zonă carstică, în mare parte acoperită de păduri, străbătută de râuri ce au contribuit, prin eroziunea rocilor de calcar, la formarea peşterilor, cu kilometri întregi de galerii subterane şi cu formaţiuni care sfidează realitatea. Tot aici se găseşte Defileului Crişului Repede, patria iubitorilor de rafting, cu puncte de belvedere uluitoare şi cu o vastă biodiversitate! Toate acestea fac din Pădurea Craiului o adevărată comoară naturală", se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!