Ex-primarul penal al Beiuşului, Adrian Domocoş, s-a săturat de puşcărie.

Trimis în spatele gratiilor în 2018, ca să ispăşească 5 ani şi 8 luni de detenţie pentru că a abuzat de funcţie ca să-şi procure un spaţiu comercial de la Episcopia Greco-Catolică pe o chirie simbolică, Domocoş ar trebui să iasă în noiembrie 2023, dar a cerut instanţei să-l elibereze înainte de vreme, pe motiv că a fost pârnăiaş model. Adică a muncit mult - spre deosebire, deci, de vremurile din libertate - fiind şi recompensat de 24 ori pentru prea bună purtare.

Numai că, după cum a constatat Bihorel, judecătorii au fost cu băgare în seamă, aruncând un ochi şi pe sentinţele de condamnare, după care au decretat că omul mai "trebuie să prezinte dovezi că s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate".

Magistraţii au subliniat că "perseverenţa infracţională" din trecut impune "monitorizarea în continuare în regim de detenţie, în vederea naşterii certitudinii că, odată pusă în libertate, persoana condamnată nu va mai săvârşi fapte de natură penală". Aşa că i-au respins definitiv cererea vinerea trecută, stabilind ca următor termen pentru reînnoirea solicitării 26 august. Totuşi, destul de repede...