Cu ocazia Zilei Internaţionale a Solidarităţii Umane, mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Oradea, dar şi angajaţi ai acestei instituţii au participat la lecţii de prim-ajutor, predate de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciar, la aceste cursuri, organizate în data de 28 decembrie, au participat angajaţii care s-au încadrat în instituţie în acest an, personalul din structurile de intervenţie şi 25 de deţinuţi care execută pedepse privative de libertate în regim închis. Înainte de demonstraţiile practice de acordare a primului ajutor, toţi aceştia au participat la o dezbatere interactivă pe tema solidarităţii umane.

„Penitenciarul Oradea îşi propune prin comun acord cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, ca în baza protocolului de colaborare, să desfăşoare şi în anul 2019 activităţi cu tematică specifică în domeniul situaţiilor de urgenţă şi tehnici de prim ajutor, în special în beneficiul deţinuţilor custodiaţi dar şi pentru anumite categorii de personal”, se mai arată în comunicat.