În perioada 26-27 noiembrie 2014, Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează cea de-a şasea ediţie a Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi, pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti.

"Pentru ediţia din acest an, Penitenciarul Oradea alături de reprezentanţii altor 5 penitenciare din tară, (Bacău, Bucureşti Rahova, Codlea, Gherla, Ploieşti) a reuşit, ca în anii anteriori, să se califice în etapa finală în urma preselecţiei organizate la nivel national. Cei 7 deţinuţi prezenţi pe scena teatrului Nottara vor interpreta spectacolul de teatru "Conspiraţia Apocalipsei" pus în scenă de R.I.G, deţinut-regizor", se arată într-un comunicat trimis miercuri de Penitenciarul Oradea.

Spectacolul a fost prezentat în premieră la Oradea pe 13 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei.

Festivalul MultiArt pentru Deţinuţi este o manifestare unică în spaţiul european, care îşi propune schimbarea percepţiei societăţii despre penitenciar şi deţinuţi. Evenimentul s-a bucurat de recunoaştere la nivel european şi a fost popularizat prin intermediul site-urilor The European Organisation of Prison and Correctional Services.