Deţinutul Balla Miklos, care a fugit vineri dimineaţa de la un punct de lucru din situat pe strada Uzinelor, a fost prins, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.15, de o echipă operativă a Penitenciarului Oradea în centrul oraşului, mai precis pe strada Ion Ghica, situată în zona Pieţei Cetăţii.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda, tânărul nu s-a opus reţinerii. "La acţiunea de capturare a deţinutului au participat şi reprezenanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, ai Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei  Bihor şi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea", a mai precizat aceasta.

Balla Miklos, în vârstă de 24 de ani, ar fi stat ascuns pe străzile oraşului de vineri dimineaţa, încercând să evite filtrele şi echipajele de căutare mobilizate pe urmele lui. Sâmbătă dimineaţa el a fost reîncarcerat în Penitenciarul Oradea, separat de ceilalţi deţinuţi. Cel mai probabil regimul său de detenţie va fi schimbat din cel deschis în cel de maximă siguranţă.

Balla Miklos a părăsit vineri dimineaţa, în jurul orei 6.30, un punct de lucru de pe strada Uzinelor, unde desfăşura activităţi lucrative în afara locului de deţinere fără a fi supravegheat de gardieni. Bihoreanul executa o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare pentru furt calificat şi nu avea antecendente penale. Ca atare, era repartizat în regimul deschis de detenţie.

Părăsirea punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.