Tânărul Horvath Tibor, care a evadat, luni dimineaţă, din grădina agrozootehnică a Penitenciarului Oradea, a fost prins în jurul orei 13.30 pe raza comunei Borş de către un echipaj de căutare mixt format din personal al Penitenciarului, Poliţiei şi Jandarmilor.

Foc de avertizare

Deţinutul a opus rezistenţă, iar un poliţist de frontieră a fost nevoit să tragă un foc de avertizare în aer.

Horvath Tibor a plecat, luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, de la grădina agrozootehnică a Penitenciarului Oradea, unde desfăşura activităţi lucrative fără supraveghere, el fiind repartizat în regim deschis de deţinere.

Tânărul avea o condamnare de 3 ani de închisoare pentru tâlhărie, însă acum pedeapsa i se va mări. Asta deoarece părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

UPDATE: Muncă de echipă

Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciarul Oradea, deţinutul a fost prins "în zona localităţii Borş de o echipă comună formată din angajaţi ai instituţiei, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră".

"În momentul capturării, deţinutul a opus rezistenţă, fiind necesară folosirea armamentului din dotare", se mai arată în informarea Penitenciarului Oradea.

Reprezentanţii unităţii de deţinere le mulţumesc pentru sprijin colegilor din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Bihor, personalului unităţii şi reprezentaţilor mass media "pentru suportul oferit în acţiunea de urmărire şi capturare a deţinutului".