Pentru a prelua funcţia de viceprimar, liberalul Dacian Palladi ar trebui să renunţe la afacerea lui. Dacian Palladi are un PFA în domeniul consultanţei în afaceri şi managementului.

Potrivit Legii 161 din 2003, alesul local poate renunţa la una dintre funcţiile care provoacă starea de incompatibilitate în cel mult 15 zile după validarea mandatului. "Am 15 zile la dispoziţie să-mi lămuresc situaţia de incompatibilitate şi desigur că voi face acest lucru, voi face ceea ce se cuvine", a declarat Dacian Palladi, joi, pentru BIHOREANUL.

În schimb, într-un mesaj postat tot joi pe propria pagină de Facebook, Palladi le mulţumeşte celor care l-au susţinut şi felicitat, dar totodată dă voalat de înţeles că situaţia administrativă la conducerea oraşului s-ar putea schimba.

"Pe de altă parte, se cuvine a vă informa că în următoarele zile în spaţiul politic local sunt posibile a apărea diverse situaţii ce pot determina reaşezări ale situaţiei date la acest moment. Cât mă priveşte pe mine şi echipa mea, strădania a fost, este şi va fi aceea de a construi şi nu de a dărâma, de a face tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Oradea", a scris Dacian Palladi.

Întrebat de BIHOREANUL la ce schimbări se referă şi care este, concret, semnificaţia mesajului său, noul viceprimar al Oradiei a refuzat să dezvolte această temă. "Deocamdată nu ştiu să spun altceva", a comentat acesta.

După toate probabilităţile, este vorba de faptul că, în eventualitatea în care liberalul Mircea Mălan eşuează în încercarea de a deveni preşedintele Consiliului Judeţean, Dacian Palladi îi va ceda acestuia poziţia de viceprimar.

De-a lungul timpului, Dacian Palladi a fost procuror, director al Fondului Proprietăţii de Stat Banat-Crişana, asistent la Facultatea de Drept, consultant în afaceri, dar şi director de campanie al fostului primar PD Petru Filip.

Pe de altă parte, preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, va trebui la rându-i să renunţe la funcţia lui pentru a o îndeplini pe cea de viceprimar al oraşului, urmând să-l propună drept succesorul său pe actualul manager al echipei de baschet masculin, Şerban Sere.

Citeşte şi: Liberalii au luat tot: Noii viceprimari ai Oradiei sunt Florin Birta şi Dacian Palladi (FOTO/VIDEO)