Din anul şcolar 2022-2023, elevii nu vor mai avea medii semestriale, ci doar o medie încheiată la finalul anului de studiu, iar tezele nu vor fi obligatorii.

Câte note vor fi pe an

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susţinut luni o conferinţă de presă, spunând că se încheie activitatea Comisiei de dialog social între Ministerul Educaţiei şi reprezentanţii altor asociaţii şi grupuri direct afectate, cum ar fi reprezentanţi ai elevilor. 

În urma acestor discuţii, marţi, a spus Cîmpeanu, va fi emis un ordin de ministru prin care va fi modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar.

"Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esenţială, care a fost deja agreată, este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului şcolar", a declarat, luni, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, "numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul săptămânal de ore de la fiecare disciplină". "De exemplu, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un an şcolar vor fi necesare minimum cinci note", a explicat Cîmpeanu.

În Bihor, vacanță în cea de-a treia săptămână din februarie

Potrivit ministrului, fiecare județ a decis când anume va fi vacanța din februarie.

"A fost stabilită poziţionarea vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ. Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt zece judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a treia săptămână a lunii februarie (n.r. între 13 și 17 februarie). Este vorba de judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Bucureşti şi Suceava au decis ca săptămâna de vacanţă din februarie să fie în cea de-a doua săptămână", a anunţat Cîmpeanu, potrivit Spotmedia.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!