Portalul DexOnline a ales o formă inedită de protest în urma deciziilor Guvernului PSD-ALDE de modificare a legislaţiei penale. Miercuri, editorii site-ului a ales "lichea" drept cuvântul zilei şi l-au postat alături de o fotografie a premierului Sorin Grindeanu.

Cuvântul zilei: LICHEÁ, lichele, s. f. Om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic; secătură. – Din tc. leke "neruşinare". Cuvântul lunii ales de DexOnline este "amnistie".

Totodată, echipa DexOnline îi îndeamnă pe români să meargă la proteste. ""Democraţia înseamnă doi lupi şi un miel care votează ce să mănânce la prânz." Nu fi miel. Nu lăsa o gaşcă de penali să-şi confecţioneze legi care să le legitimeze corupţia. Încă mai poţi controla ce vor deprinde copiii tăi când se vor uita la societatea din jurul lor. Mergi la proteste.", se arată într-un mesaj postat pe DexOnline. 

"*Acest mesaj este publicat cu majoritatea, dar nu cu unanimitatea echipei dexonline. Unii membri ar fi preferat doar un protest în nume personal", mai precizează editorii din spatele site-ului Dicţionarului Explicativ al Limbii Române.

Citeşte şi: PE ASCUNS! Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi OUG privind modificarea Codurilor penale!