La ora 21, câteva zeci de tineri mişunau prin sediul PDL Bihor, centralizând date şi urmărind informaţiile din teritoriu. În sala de conferinţe, 25 de oameni aşteptau cu sufletul la gură publicarea sondajelor de la ieşirea de la urne, între ei numărându-se atât candidaţi precum Cristian Puşcaş, Ionel Bungău, Bogdan Manafu sau Nicolae Hodişan, cât şi fostul primar Mihai Groza, liderul grupului PDL din Consiliul Local Dorin Corcheş sau secretarul general al PDL Bihor, Cristian Ile.

Când cele mai importante televiziuni au afişat pe ecran primele rezultate, cu precizarea că acestea au fost colectate din 311 secţii de votare şi cu o rată ridicată de refuzuri, de 9%, iar ARD a fost creditată la nivel naţional cu 19%, PDL-iştilor nu le-a venit să creadă. "Să vedem ce spun ceilalţi", a spus Ionel Avrigeanu, liderul PDL Oradea, şi el candidat.

Dezamăgirea se citea pe chipurile celor prezenţi, care n-au mai aclamat ca în alte dăţi, urmărind cu atenţie discursurile liderilor partidelor la nivel naţional.

Întrebat de jurnalişti cum apreciază rezultatele, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, candidat la Senat, a răspuns că acestea se pot încă schimba, având în vedere că mulţi din cei intervievaţi au refuzat să răspundă, şi exprimându-şi, totuşi, speranţa că la nivel de judeţ alianţa va scoate 20%, ceea ce ar însemna ca ARD Bihor să aibă 3 parlamentari.

"Rezultatul exit-poll-urilor este mic. Aşteptam un rezultat mai bun, dar eu trag speranţa că cei care nu au răspuns cu cine au votat să vină în mare procent la ARD şi probabil la PPDD. Pe de altă parte, noi, la Bihor, sper să obţinem un procent care să permită să avem doi deputaţi şi un senator în Parlament", a spus Ghilea.

Întrebaţi de BIHOREANUL dacă PDL nu a fost cumva dezavantajat de faptul că a candidat într-o alianţă cu însemne electorale prea puţin cunoscute, atât Ghilea, cât şi Ionela Pop Bruchental şi Ionel Avrigeanu, au spus că, în mod cert, PDL-ul ar fi obţinut unul, două sau chiar trei procente în plus, dar, pe fond, alianţa este de viitor. "Am întâlnit situaţii în judeţ în care votanţi ai PDL nu ne-au recunoscut. Doar după ce am explicat foarte bine au înţeles că inclusiv PDL face parte din această alianţă. Totuşi, cred că pentru viitor, această alianţă cu PNŢCD şi Forţa Civică poate coagula dreapta românească", a declarat Avrigeanu.

Cea mai optimistă s-a arătat însă Bruchental, care a afirmat că, la un asemenea scor, de 19%, PDL a dovedit că are totuşi "un bazin electoral foarte important". "Este un rezultat care ne demonstrează că suntem un partid cu un mare potenţial. Dacă după trei ani şi jumătate de guvernare, în condiţii de criză, avem acest segment de electorat care ne înscrie în categoria partidelor mari, înseamnă că ARD sau PDL, indiferent dacă e la guvernare sau în opoziţie, are o bază stabilă şi foarte loială de susţinere din partea populaţiei", a spus ea.

Pe de altă parte, liderii PDL au spus că în perioada următoare va urma o evaluare a alegerilor şi a celor care s-au implicat în campania electorală, în funcţie de care vor fi luate măsuri. "E nevoie de reorganizare, pentru că, s-a dovedit, nu toţi oamenii s-au implicat în campanie. Au fost unele organizaţii care nu şi-au făcut treaba", a afirmat Gavrilă Ghilea.