Deşi a fost foarte aproape de o frumoasă victorie, echipa orădeană de baschet masculin CSM a trebuit să se recunoască, în cele din urmă, învinsă, pe teren propriu, în cadrul etapei a XXI-a a campionatului Diviziei A. Elevii lui Cristian Achim au cedat duminică seară, la Arena "Antonio Alexe", cu scorul de 73-80, în faţa formaţiei Universitatea Mobitelco Cluj.

Meciul, care a umplut aproape până la refuz tribunele Sălii Sporturilor din Oradea, a fost început bine de bihoreni, care, după primele 10 minute de joc, conduceau cu scorul de 18-17. Din păcate, sfertul al doilea nu a mai fost continuat în aceaşi manieră, astfel că la pauza mare echipa clujeană conducea la o diferenţă de două puncte, cu 33-31.

Sfertul al treilea a fost excelent, însă pentru CSM, care, cu 10 minute înainte de final, avea un avantaj de 4 puncte pe tabela de marcaj, scor 54-50.

Din păcate însă, lipsa de luciditate din ultima repriză şi ratările în aruncările de la distanţă, coroborate cu o concentrare mai bună a adversarei, a făcut ca formaţia orădeană să se recunoască învinsă în final, cu 73-80, lăsând dezamăgirea pe chipul antrenorului Cristi Achim dar şi pe feţele suporterilor.

Din păcate, doar Sasha Topchov s-a remarcat în mod special de la orădeni în acest joc, cu cele 27 de pucte înscrise. De precizat că Tyrone Mitchell nu se regăseşte nici acum, la jocul cu clujenii având la activ doar 3 puncte.

De la oaspeţi, în special, Kyndall Dykes a făcut legea, cu 29 de puncte înscrise, urmat de Zoran Krstanovic, cu 28.

După joc, antrenorul oaspeţilor a dedicat victoria managerului general al echipei, Nicolae Ienac, aflat în comă la spital, după un stop cardiac.


CSM Oradea - Univ. Mobitelco Cluj 73-80 (18-17, 13-16, 23-17, 19-30)

CSM Oradea: Topchov - 27 puncte, Maric - 14, Schactner - 14, Mandic - 9, Paşca - 5, Mitchell - 3 puncte.

Univ. Mobitelco: Dykes - 29 puncte, Krstanovic - 28, Silvăşan - 8 Cuic - 7, Fometescu - 5, Lawrence - 2 puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va evolua sâmbătă, 19 februarie, la Miercurea Ciuc, cu echipa locală BC "Perla Harghitei", echipă aflată în partea inferioară a ierarhiei.