Dezamăgire mare, sâmbătă, în faţa Prefecturii Bihor. Anunţat ca o "revoluţie roş-albastră", protestul suporterilor echipei de fotbal Steaua, care susţin clubul patronat de George Becali, a reunit doar 15 manifestanţi, de toate vârstele, de la tineri de 20 de ani la bărbaţi care s-au recomandat "stelişti de zeci de ani".

La ora 11, cu toţii stăteau în Parcul Traian, cu fulare şi fanioane roş-albastre, dar în linişte. Mulţi dintre ei nici nu ştiau de ce sunt mai supăraţi: pentru că Armata şi Gigi Becali au intrat într-un război pentru numele şi palmaresul Stelei sau pentru că sunt atât de puţini protestatari în Oradea, "un oraş stelist şi prin culorile lui", după cum au spus ei.

"Orădeni, ne facem de ruşine! 5, 10 inşi, atâţia am ieşit pe vremea asta splendidă? Să vă fie ruşine! Când Steaua era la victorie, toţi eraţi pe stadion, mari stelişti", a spus Lorincz Ludovic, unul dintre cei adunaţi în faţa Prefecturii.

Printre protestatari s-a numărat şi o orădeancă, dezamăgită şi ea de numărul mic de orădeni. "Sper că în ţară au ieşit mai mulţi", a spus tânăra.

Orădenii au explicat de ce au ieşit ei, totuşi, în stradă. "N-am venit aici pentru Gigi Becali sau pentru Armată, am venit pentru că Steaua este numai una. Am venit pentru că echipa care joacă în Liga 1, indiferent de cine este patronată, este echipa care a continuat istoria celei care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, în ‘87 Super Cupa Europei. Tot palmaresul este al uneia şi aceleiaşi echipe", a spus Ovidiu Ţărău, unul dintre organizatorii protestului.

Orădenii au avut însă reproşuri pentru militari. "Armata, în 2003, şi-a dat copilul spre adopţie şi în 2017 vrea să-l ia înapoi, pentru că vede că îi generează bani, copilul ăla a crescut şi produce bani. Dacă Armata are bani, să susţină o echipă cum e Steaua, să o răscumpere şi să o finanţeze", a mai spus Ţărău.

Steliştii au mai reproşat că nici militarii, nici alţi oameni de fotbal, nominalizându-l pe Victor Piţurcă, n-au spus nimic din 2003 încoace despre faptul că Gigi Becali ar fi furat Steaua. "Au stat lângă el la victorie, au mâncat, au băut, n-au spus nimic că a furat", au reclamat orădenii.

La jumătate de oră după începerea protestului, orădenii au început să plece spre case. Manifestaţii similare au avut loc, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară.

Nemulţumirile suporterilor stelişti au pornit de la faptul că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua. Decizia a fost atacată de vicecampioana României la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar din acest an, vor exista două echipe Steaua, formaţia lui Becali urmând de la 1 iunie să se numească FCSB.