Pompierii din Prahova au găsit, miercuri dimineață, cadavrul carbonizat al unui copil între rămășițele din Ferma Dacilor, complexul turistic care a fost distrus de foc în dimineața de 26 decembrie.

Numărul morților a ajuns astfel la șapte, iar o altă persoană încă este căutată de echipajele ISU. Printre persoanele care au murit se numără doi frați fotbaliști, unul de 16 ani, celălalt de 11 ani, legitimați la CSA Steaua, respectiv Academia New Stars.

Potrivit europafm.ro, și tatăl lor și-a pierdut viața, în timp ce încerca să-i salveze. Bărbatul a reușit însă să-l scoată din flăcări pe un alt copil, fratele geamăn al băiatului de 16 ani, care acum este internat în spital.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă. Procurorii iau în calcul trei ipoteze: o defecțiune la centrala de lemne a complexului turistic, o mână criminală care ar fi pus focul intenaționat și o suprasolicitare a rețelei electrice.

Cauza incendiului devastator va fi stabilită de specialiști de la Institutul Național de Criminalistică, dar și de experți de la INSEMEX Petroșani.

Imagini filmate cu drona la Ferma Dacilor:

„Din câte am văzut la sosirea primelor echipaje, acoperișul era în flăcări. Este adevărat, din ce am observat, că 50% din acoperiș era acoperit cu panouri fotovoltaice. Deocamdată nu putem spune că ar fi o sursă probabilă de incendiu. E clar că a fost observat cu întârziere și ăsta e motivul pentru care victimele au fost surprinse în somn. Cei de la parter s-au evacuat, cei din mansardă, probabil din cauza arhitecturii mai ciudate a holului de evacuare, au fost surprinși de foc, de fum. Nu știm exact”, a declarat, pentru Pro TV, Nicolae Tudoroiu, șeful intervenției ISU Prahova.

Patronul complexului turistic, Cornel Dinicu, a fost audiat de anchetatori, dar nu a putut spune mare lucru. El însuși și-a pierdut un fiu în incendiu.

Complexul „Ferma Dacilor” funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Dinicu chiar s-a plâns în interviuri de greutatea cu care autoritățile îi eliberau actele necesare, lăsând să se înțeleagă că a și ridicat complexul fără autorizație. Pensiunea era un loc căutat de turiști în timpul sărbătorilor de iarnă și pascale.

Pe de altă parte, patronul este un personaj controversat, mai precis un fost interlop cu mai multe probleme penale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!