Bihorenii preocupaţi de măsurile de reducere a poluării cauzate de activităţile agricole sunt invitaţi miercuri, de la ora 11, la o dezbatere organizată la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

Intitulată "Consultarea şi implicarea activă a publicului în managementul apelor - Dezvoltarea programului de măsuri în vederea reducerii poluării cauzate de activităţile agricole", dezbaterea face parte din elaborarea Planului de Management al Spaţiului Hidrografic Crişuri 2016-2021. De altfel, măsurile privind poluarea apelor cauzată de activităţile agricole reprezintă un capitol din planul de management.

Programul de măsuri pentru reducerea poluării apelor prin activităţile agricole poate fi consultat de cei interesaţi pe site-ul ABA Crişuri. Cei care nu au acces la internet pot să-l citească la sediul ABA Crişuri, str. Ion Bogdan nr. 35 Oradea.

Întreg planul de management este supus dezbaterii publice până în luna iunie. "Cea mai bună cale de protecţie şi îmbunătăţire a mediului acvatic este cea de implicare activă a fiecăruia dintre noi. Procesul de consultare publică se va desfăşura până la data de 22 iunie 2015. Publicul interesat poate trimite observaţii sau sugestii pe adresa de e-mail dispecerat@dac.rowater.ro, prin fax la numărul 0259/444237 sau prin poştă", a precizat Dorel Dume, director A.B.A. Crişuri.

La sfârşitul anului 2015, Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Crişuri, care va conţine şi analiza comentariilor şi propunerilor primite din partea factorilor interesaţi în timpul consultărilor, va fi avizat de către Comitetul de Bazin, urmând a fi publicat la 22 decembrie 2015 pe website-ul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.