Şefa organizaţiei de femei a PDL Bihor, Adelina Coste, candidat la deputăţie, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că partidul e pregătit de alegeri. "ARD (n.r. - Alianţa România Dreaptă) Bihor s-a pregătit de campanie. Ne-am făcut temeinic lecţiile şi ne pregătim să dovedim că avem candidaţii cei mai buni", a spus Coste.

Ea a adăugat că ea şi colegii săi vor o campanie pozitivă: "Nu suntem adepţii unei campanii murdare şi nici nu dorim să transformăm perioada campaniei electorale în circ mediatic. Vom fi însă activi şi agresivi în faţa prostiei şi imposturii".

Întrebaţi dacă ARD funcţionează, concret, în Bihor şi din cine e formată, atât Coste, cât şi Ionel Avrigeanu, care conduce PDL Oradea, au declarat că da şi că e compusă pe lângă PDL de PNŢCD Bihor, de Forţa Civică şi de Noua Republică.

Avrigeanu a spus că, în ce priveşte PNŢCD (total absent în ultima perioadă din viaţa politică locală) democrat liberalii au discutat cu Aurel Toie, iar în cazul organizaţiei Noua Republică, cu preşedintele Laurenţiu Chiană. Surpriza a fost la Forţa Civică, unde PDL-iştii au tratat cu alţi doi... PDL-işti.

"Forţa Civică e reprezentată de doctorul Lepădatu (Nicuşor Lepădatu, fost consilier local PDL - n.r.), preşedintele organzaţiei din Bihor, şi de domnul Pentie senior (omul de afaceri Radu Pentie, patronul Irish Pub - n.r.), care e secretar general. Şi pentru noi a fost o noutate", a declarat Avrigeanu, afirmând că cei doi nu şi-au dat demisiile din PDL, dar, pentru că s-au înscris într-un alt partid, se consideră demisionaţi "din oficiu".

Tot la întrebările presei, Avrigeanu a mai spus că, pe lângă PDL, dintre celelalte formaţiuni ale ARD, va candida doar Laurenţiu Chiană. Acesta va intra în cursă din partea PNŢCD (pentru că Noua Republică nu e încă partid din punct de vedere juridic), pe colegiul 1 Deputaţi, Valea lui Mihai-Marghita. El nu are şanse reale de izbândă, dat fiind faptul că în zona pe care se va "bate" electoratul este masiv UDMR.

Pe de altă parte, situaţia se va mai putea schimba pe parcurs, deoarece absolut toate candidaturile urmează să fie supuse votului Biroului Permanent Naţional, care va avea ultimul cuvânt în materie de candidaţi, cel mai probabil săptămâna viitoare.