Muzeul Cetăţii pare să nu cunoască liniştea nici măcar când este închis. Directoarea Angela Lupşea, care bănuieşte că dezvăluirile din presă - potrivit cărora şi-a pregătit condiţiile de participare la concursul croit după chipul şi asemănarea sa - au pornit de la propriii angajaţi, a trecut la represalii.

Directoarea şi-a chemat săptămâna trecută subordonaţii trimişi acasă încă de la jumătatea lunii martie, întâi în concediu de odihnă, iar apoi în şomaj tehnic, ca să-i predea cheile de la birouri.

Lupşea a invocat lucrări de dezinfecţie programate pentru această perioadă, chit că încăperile, fiind goale de mai bine de o lună, nu aveau cum fi contaminate cu coronavirus!

Muzeografii s-au conformat, deşi sunt convinşi că dezinfecţia e doar un pretext pentru ca directoarea să le poată umbla prin birouri în căutarea unor dovezi incriminatoare împotriva lor, în baza cărora să îi poată sancţiona. Mai ales că urmează să fie anunţat concursul de director, iar unor angajaţi le-ar putea trece prin cap ideea nebunească să o contracandideze...