Dezinfecţia celor 2.600 de scări de bloc din Oradea, comandată de Primărie firmei Coral Impex, a născut şi nemulţumiri.

Orădeni care locuiesc în Piaţa Bucureşti au reclamat că n-au ştiut orele la care se vor face aceste lucrări, astfel încât cei care au fost plecaţi de-acasă au constatat la întoarcere că nu pot intra în imobile, dacă vor să-şi protejeze sănătatea.

„Am ştiut că în oraş se fac astfel de lucrări, dar n-am ştiut când vor ajunge la noi în bloc, pentru că nimeni nu ne-a anunţat. Eu am plecat pe la ora 14.30 la cumpărături, iar când m-am întors, după aproximativ 30 de minute, am văzut un afiş lipit la intrarea în imobil, că s-a făcut dezinfecţie şi nu trebuie să trecem prin scara blocului cel puţin 2 ore, respectiv 4 ore pentru cei bolnavi de astm sau cu afecţiuni cardiace. Eu de unde era să ştiu asta, când am plecat de-acasă?”, a reclamat BIHOREANULUI un orădean care locuieşte în zonă.

Mai mult, pe afişul lipit nici măcar nu era trecută ora la care s-a făcut dezinfecţia, astfel încât oamenii să ştie momentul la care să se raporteze. „Ne-au anunţat că s-au făcut lucrările, dar nu ne-au spus la ce oră, ca să ştim când expiră cele 2 sau 4 ore. Nu e normal aşa ceva”. Cel mai probabil, din grabă sau neatenţie, muncitorii pur şi simplu au uitat să noteze ora la care au terminat dezinfecţia.

Afiş dezinfecţie Oradea

Bărbatul a reclamat situaţia şi Primăriei Oradea. „Am vorbit cu cineva la Direcţia Tehnică, mi-a spus că am dreptate şi atât”, a spus el.

Viceprimarul Florin Birta a declarat joi BIHOREANULUI că procedura prevede că, în ziua anterioară dezinfecţiei, angajaţii Primăriei anunţă preşedintele de asociaţie cu privire la ora aproximativă la care se vor face lucrările, iar acesta trebuie să informeze locatarii. "Ulterior, după ce se fac lucrările, angajaţii Coral Impex trebuie să pună acel afiş, în care precizează ora la care s-au făcut. Într-adevăr, în Piaţa Bucureşti a fost o scăpare, dar pe care angajaţii Coral Impex au remediat-o rapid, s-au întors şi au notat ora. Este important ca oamenii să ştie că substanţa folosită, peroxid de hidrogen, adică apă oxigenată, nu este toxică, dar se iau, într-adevăr, nişte măsuri de precauţie", a declarat edilul.

Birta a mai spus că alte incidente nu au fost semnalate în oraş. "A fost un caz izolat. Mâine (vineri - n.r.) vom finaliza dezinfecţiile în scările de bloc, iar în două săptămâni nu am avut nicio altă reclamaţie”, a declarat edilul.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Dezinfecţie generală: Toate scările de bloc din Oradea sunt dezinfectate cu apă oxigenată. Ce părere au locuitorii"