Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi nu a reuşit să obţină un rezultat pozitiv miercuri seara, în faţa propriilor suporteri, fiind învinsă, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", cu scorul de 10-6 de formaţia sârbă Partizan Belgrad.

Meciul a fost foarte echilibrat în prima jumătate, când scorul indica egalitate, 4-4. Din păcate, după pauza mare, orădenii au fost depăşiţi net în sfertul III, când au primit patru goluri, timp în care nu au reuşit să perforeze poarta adversarilor nici măcar o dată. A fost, de fapt, momentul decisiv care a tranşat soarta partidei, în ultimele 8 minute, gazdele nemaiavând forţa să se apropie pe tabelă de adversar.

Primii care au marcat în acest joc au fost sârbii, prin Cuk, egalarea a survenit însă de la Nicolae Diaconu, care a transformat un penalti. Apoi, însă Vukicevic şi Mandic au dus scorul la 3-1 pentru Partizan. Replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată, fiindcă acelaşi Nicolae Diaconu şi Mihnea Chioveanu au reuşit să înscrie pentru CSM Digi şi astfel orădenii au restabilit egalitatea.

În sfertul II situaţia a fost tot egală, dar cu 1-1, după ce Dunca a marcat şi a dus pentru prima dată CSM Digi în atac, iar Cuk a punctat din nou pentru Partizan.

După pauză, orădenii parcă au cedat fizic în timp ce sârbilor le-a intrat cam totul, scor 4-0 pentru oaspeţi în sfertul III, prin golurile marcate de Mandic de două ori, Mitrovic şi Rackov.
Avansul prea mare luat de belgrădeni în acest interval nu a mai putut fi remontat în ultimul sfert, când campionii României au marcat de două ori, prin Samuilă şi A. Creţu, numai că şi oaspeţi şi-au trecut în cont tot atâtea goluri, prin Mandic şi Tanaskovic. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 6-10, iar publicul orădean, care a umplut până la refuz tribunele Bazinului Olimpic, nu a putut savura un rezultat pozitiv al favoriţilor.

Printre spectatori s-au aflat şi echipele de baschet şi handbal ale CSM-ului, împreună cu staff-ul tehnic şi administrativ, iar în tribună s-a făcut din plin simţită prezenţa galeriei echipei de baschet, care la început a desfăşurat un imens steag în culorile clubului, roşu şi albastru.

"Din păcate nu am reuşim să fructificăm ocaziile de om în plus. Aceasta este situaţia, mergem mai departe. Vom juca şi la Szeged cu gândul la victorie", a declarat, după joc principalul marcator al orădenilor, Nicolae Diaconu.

Din păcate, pentru calificarea în optimile de finală, CSM Digi va sta acum la mâna celorlalte rezultate din ultimele două runde, când orădenii vor juca în Ungaria, cu liderul, Szeged, iar apoi vor sta.

CSM Oradea - Partizan Belgrad 6-10 (3-3, 1-1, 0-4, 2-2)

CSM Oradea: Gogola - Samuilă 1, Szabo Botond, Diaconu 2 (1pen), Chioveanu 1, Buşilă, Matei, Popoviciu, Andrei Creţu 1, Dunca 1, Ghiban, Kadar. Antrenor: Laszlo Toth
Partizan: Soro - Tanaskovic 1, Mandic 4, Vico, Subotic, Rackov 1, Cuk 2, Obradovic, Matovic, Mitrovic 1, Basara, Jokic, Vukicevic 1. Antrenor: Vladimir Vujasinovic
Arbitri: Bavor Vogel (Ungaria) şi Alessandro Severo (Italia)