Lovitură cruntă sâmbătă seară pentru luptătorul orădean Alexandru Lungu şi pentru fanii săi. Deşi toată lumea se aştepta ca "Muntele Bihorului" să câştige super-fight-ul de la Gala de Superkombat World Grand Prix, desfăşurată la Arena Antonio Alexe, deznodământul a fost cu totul altul: Sandu a fost descalificat, din cauza unei lovituri nepermise, iar adversarul său, Jason Dutton, a fost declarat câştigător!

Descalificat!

Orădeanul a început dinamic meciul. Intrat în ring acompaniat de prietenul său, interpretul Puya, şi aplaudat în picioare de aproape întreaga sală, Sandu (165 kg) s-a năpustit din start asupra adversarului său, Jason Dutton (133 kg), foarte hotărât să obţină o victorie rapidă. Părea că o va şi avea, ca de obicei, prin KO, având în vedere rapiditatea cu care s-a mişcat.

Mulţi credeau că meciul se va opri din al doilea minut, când Lungu şi-a doborât adversarul şi era cât pe ce să dea cu el afară din ring. Dutton a rezistat cu greu şi, culmea, după prima repriză, a şi fost declarat câştigător. Motivul? În timpul luptei Sandu a căzut peste el şi l-a lovit în timp ce acesta era la pământ, gest considerat neregulamentar în K1.

"Am o experienţă îndelungată în MMA şi uneori uit că nu sunt la MMA aici. Îmi pare rău", a declarat la final Sandu Lungu, recunoscând, în faţa camerelor de filmat, că se simte dezamăgit. Deşi înainte de gala de sâmbătă seară Sandu spunea că este, probabil, ultimul său meci acasă, finalul neaşteptat al luptei a făcut ca orădeanul să îşi dorească să se întoarcă în ring. "Cu siguranţă voi încerca o revanşă", a spus Sandu Lungu. Iar Dutton a acceptat pe loc.

Spectaculosul Stoica

După dezamăgirea din super-fight-ul lui Lungu, mulţi din cei prezenţi în Arena Antonio Alexe s-au ridicat, dând semne că vor să părăsească sala, însă, comentatorul le-a spus să aibă răbdare, căci, la Gala Superkombat, mai urma să aibă loc un meci: finala piramidei de patru disputată la Oradea.

În ultimul act s-au întâlnit bosniacul Muamer Tufekcic (care l-a învins în semifinală prin KO pe britanicul Corrie Robins) şi surinamezul Jaizirinho Rozenstruik (care l-a bătut după o rundă suplimentară pe neamţul Nikolaj Falin). Într-un meci intens disputat, surinamezul a lovit mai puţin, dar mai puternic, iar bosniacul a ieşit mereu la atac. La final, arbitrii au decis cu 2-1 o victorie pentru Muamer Tufekcic.

World Grand Prix-ul de la Oradea a mai programat meciul româno-nigerianului Benjamin Adegbuyi cu marocanul Mohamed Bellazar, care, însă, a durat doar câteva secunde, căci adversarul românului s-a lovit la tibia deja pansată de genunchele lui Adegbuyi şi n-a mai putut continua. Adegbuyi a fost declarat, aşadar, câştigător prin KO.

Dacă la această luptă spectatorii nu au prea avut ce vedea, Bogdan Stoica, protagonistul celuilalt super-fight al serii, a făcut spectacol în meciul cu italianul Romano Romasco. Românul nu s-a zgârcit la lovituri de picioare şi genunchi, reuşind să ridice sala în picioare când, în prima repriză, şi-a pus adversarul la podea, iar în a doua i-a dat KO.

La prima gală Superkombat din acest an au fost prezente mai multe nume cunoscute din peisajul local, precum Marius Vizer jr, Alexandru Kiss, Ion Govoreanu, patronul Trei G, preşedintele CS Crişul Ionel Bungău şi preşedintele CSM Oradea, Florin Birta. Gala K1 de la Oradea a fost transmisă de Eurosport în 80 de ţări.


Celelalte rezultate ale serii:

Super-fight (-92 kg) - Romano Romasco (Italia) vs Bogdan Stoica (Romania) - VICTORIE Stoica, runda a doua, prin KO
Super-fight (+96 kg) - Mohamed Bellazar (Maroc) vs Benjamin Adegbuyi (Romania) - VICTORIE Adegbuyi, în prima rundă; adversarul său s-a accidentat când l-a lovit
Semifinala 2 (+96 KG) - Nikolaj Falin (Germania) vs Jaizirinho Rozenstruik (Surinam) - VICTORIE Rozenstruik, la decizie, după o rundă suplimentară
Semifinala 1 (+96 KG) - Muamer Tufekcic (Bosnia) vs Corrie Robins (Marea Britanie) - VICTORIE Tufekcic, prin KO tehnic, în prima repriză.
Finala: Rozenstruik şi Tufekcic. Cel din urmă a câştigat gala de la Oradea, prin decizia arbitrilor.