Apar detalii noi în jaful petrecut pe 14 mai, în casa lui Remus Cotuţ, directorul pe Europa al concernului Faist. Tâlharul care a tăbărât în casa managerului avea un costum închis la culoare, pe care scria Poliţia, lăsând să se înţeleagă astfel că ar fi un om al legii.

Informaţia a fost făcută publică, în premieră, marţi, de Digi24 Oradea, care scrie şi că modul de operare este identic cu cel în cazul jafului de la şefa sucursalei din Oradea a Băncii Transilvania.

Potrivit unor informații furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, marți, după apariția dezvăluirilor din BIHOREANUL, atacul ar fi avut loc pe 14 mai, la ora 16, în timp ce victima se afla la domiciliul său, împreună cu fiul ei minor. „O persoană necunoscută, ce purta haine de tip camuflaj, pe care era inscripționat Poliția și purta cagulă, a pătruns în locuința acesteia. A amenințat-o cu un cuțit și a legat-o atât pe ea, cât și pe fiul ei, cu o bandă izolatoare și o pereche de cătușe, iar sub presiunea amenințării, persoana vătămată i-a indicat acesteia unde se găsesc banii familiei”.

Așa cum a dezvăluit și BIHOREANUL, tâlharul, rămas necunoscut, a sustras aproximativ 15.000 de euro, un telefon, și autoturismul parcat în fața imobilului.

La fel ca şi BIHOREANUL, Digi24 a criticat faptul că autorităţile judiciare nu au făcut publice aceste întâmplări, în ciuda gravităţii lor. Jurnaliştii televiziunii orădene afirmă şi că vecinii victimelor nu se mai simt în siguranţă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a refuzat să ofere Digi24 date privind cercul de potențiali suspecți sau imagini video, invocând secretul anchetei.

La rândul său, șeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, contactat de BIHOREANUL, a refuzat să facă declaraţii oficiale pe marginea acestui caz, arătându-se chiar deranjat de faptul că detaliile despre acesta au apărut în presă.

Citiți și articolul „Banii sau viaţa! Vila şefului pentru Europa al Faist a fost prădată de un hoț mascat, care i-a legat copilul și ameninţat nevasta!”