Șapte unități de învățământ din Oradea colaborează într-un proiect menit să aducă laolaltă copii cu cerințe speciale și copii sănătoși pe ringul de dans.

La inițiativa Asociației CES „Colaborăm, Educăm, Sprijinim”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Cristal” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”, alături de grădinițele orădene cu numărul 30, 34, 50 și 52 au dat startul proiectului „Fiecare pas contează!”, care își propune dezvoltarea socio-emoțională a copiilor prin activități de terapie prin arte combinate.

Mai precis, 99 de copii vor participa la lecții de dans, vor face meloterapie și vor „spune” povești în mișcare, adică interpretându-le. „Terapia prin arte combinate îi ajută pe copii la coordonare, echilibru, orientare în spațiu, control asupra mișcărilor și conștientizarea faptului că sunt o individualitate într-un corp ușor”, a explicat profesoara Mariana Indrie, coordonatoarea proiectului.

Tehnica de dans pe care o vor învăța copiii se numește Kadans și a fost anume creată, având la bază principii terapeutice. Ea se potrivește foarte bine pentru copiii cu dizabilități, însă aceștia trebuie să aibă un nivel mediu de dezvoltare și înțelegere, pentru a putea deprinde ritmurile și mișcările.

Lecțiile de dans le vor ține tot profesorii orădeni, care deja s-au specializat în aceste tehnici.

Proiectul se va desfășura până în august 2024, fiind finanțat cu 25.000 de lei de către MOL România, prin Programul „MOL pentru Sănătatea Copiilor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!