Dezbaterile privind cererea de arestare a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv s-au încheiat, miercuri, la ora 4.10, cu două ore înainte de expirarea ordonanţelor de reţinere emise de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe numele celor doi. Cererea de arestare s-a judecat în şedinţă secretă.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul TV Doru Pârv au fost reţinuţi, marţi, în jurul orei 16, de către procurorii DNA, pentru şantaj şi ameninţare faţă Ion Moţ, primarul comunei arădene Zărand, anchetatorii solicitând Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a celor doi, pentru 29 de zile.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu, din 18 iunie, se arată că acesta, "în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, ar fi exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro".

Sub presiunea acestor ameninţări, din suma pretinsă iniţial, edilul din Zărand ar fi plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei.

"Ameninţarea constă în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată, cum ar fi alegaţia că ar deţine o avere importantă, nejustificată, precum şi că ar efectua tranzacţii ilicite cu terenuri agricole, păgubind astfel cetăţenii comunei Zărand", se mai menţionează în documentul citat.