Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminică seară, la Antena 3, citat de Mediafax, că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări a conducerii PSD.

"Eu, ca politician, sunt gata să mi-o asum (candidatura- n.r.), dar o astfel de asumare o unei candidaturi presupune pentru o funcţie sau alta, că nu numai candidatura pentru preşedinţia partidului este importantă în acest partid, presupune o analiză din care să rezulte necesitatea unei schimbări în ceea ce priveşte formula de conducere, din care fac şi eu parte. Dacă actuala formulă de conducere trebuie schimbată pentru un scop anume şi nu pentru a face loc altora este în regulă", a afirmat Diaconescu.

"Dacă cineva îmi va spune că trebuie să plece Mircea Geoană pentru că o anumită oligarhie, un anumit context trebuie să plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu mă are partener la aşa ceva", a atras atenţia Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a mai declarat că, în acest moment, cea mai mare greşeală pe care ar putea-o face partidul său ar fi să se apropie de PDL. "În mod clar, politica cuprinde şi aceste compromis, dar cea mai veninoasă şi periculoasă greşeală pe care ar putea-o face o conducere veche sau nouă a PSD este să se apropie acum de PDL sau de guvernare", a mai susţinut Diaconescu, subliniind că PDL este un partid care funcţionează pe criterii militare.