Sala Mare a Teatrului Regina Maria va găzdui, pe 3 decembrie, de la ora 19, un spectacol caritabil inedit. "Diamante şi Box" este organizat de Clubul Sportiv Basti Box din Salonta, în colaborare cu Rotaract Club şi cu ajutorul actorului Şerban Borda, în scopul strângerii de fonduri pentru continuarea activităţii sportive pentru circa 20 de copii şi tineri sportivi din Salonta.

Micii sportivi care învaţă box la clubul din Salonta provin din familii modeste, care nu au posibilitatea să-i susţină într-o carieră sportivă, aşadar Sebastian Silaghi, preşedintele CS Basti Box, le asigură - cu ajutorul unor proiecte de finanţare şi a sumelor primite de la sponsori - antrenamente, echipamente şi deplasări gratuite. "De multe ori copiii talentaţi provin din familii mai nevoiaşe, care nu-şi permit să-i susţină", a spus Silaghi, miercuri, într-o conferinţă de presă de prezentare a proiectului.

Banii strânşi în urma spectacolului "Diamante şi Box" urmează să fie folosiţi pentru a susţine activitatea clubului sportiv în anul 2015. "Participăm la competiţii importante, care se desfăşoară la sute de kilometri distanţă de Salonta, care ne cer să rămânem acolo câteva zile. Aşadar, banii sunt folosiţi şi pentru ca aceşti copii să poată participa la concursuri", a spus Sebastian Silaghi, care, alături de o echipă de voluntari, antrenează 20 de copii şi tineri cu vârste de până la 18 ani, în sala de sport a Colegiului Naţional Arany Janos.

Evenimentul "Diamante şi Box" îi are ca invitaţi speciali pe ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, vicepreşedinţii Francisc Vaştag, Vasile Câtea, respectiv antrenorii Valentin Vrânceanu, Titi Tudor şi Alec Năstac.

"Spectacolul pe care l-am gândit va începe cu un scurt teatru de umbre, o parte dintre actorii acestuia fiind chiar copiii de la Salonta. Apoi, invitaţii speciali vor urca pe scenă pentru a-şi prezenta poveştile", a spus Şerban Borda, cel care s-a ocupat de partea artistică a evenimentului.

De asemenea, spectatorii vor urmări câteva momente din spectacolul de teatru "Legea lui Murphy", precum şi demonstraţii de box, oferite, bineînţeles, de micuţii de la Basti Box din Salonta.

Biletele la eveniment costă 20 de lei la balcon, respectiv 25 de lei în sală, şi au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria, la clubul Rotaract Oradea, precum şi la CS Basti Box Salonta. Evenimentul este organizat şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi Primăriei Salonta.