Controversata senatoare Diana Şoşoacă a ţinut din nou să şocheze în Parlament, de data asta punându-şi o botniţă pe figură.

S-a întâmplat, luni, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată aniversării Constituţiei României. Senatoarea exclusă din AUR s-a afişat îmbrăcată în straie tradiţionale şi, când s-a aflat la pupitru, şi-a pus o botniţă pe faţă, vrând să arate că românilor le-ar fi fost anulate "libertăţile fundamentale".

"​I-am cerut lui Moş Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituţiei. Este o botniţă prin care Constituţia, drepturile şi libertaţile fundamentale au fost anulate de către Parlament, preşedinte şi Guvern şi rog reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj aşa cum a avut în Decizia 457 din 2020, în care au menţionat să starea de alertă încalcă statul de drept, este creată atificial şi nu există fundament constituţional pentru existenţa acesteia. Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botniţa!", a spus Diana Şoşoacă.

Vezi momentul la minutul 1:28:20!

Şi foştii colegi ai Dianei Şoşoacă au făcut un gest atipic. Înainte de şedinţă, aleşii AUR au pus în faţa plenului mai multe ghete pe care au scris numele politicienilor şi în care au băgat nuiele.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său. La discursurile din plen, Diana Şoşoacă şi-a pus o botniţă şi a strigat "Trăiască România liberă".