Grupul de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, va cumpăra Telekom România de la o companie din Grecia, potrivit unui acord de principiu anunțat la Bursa de Valori București, după cum informează portalul de știri din domeniul business Startupcafe.ro. 

Potrivit aceleiași surse, tranzacția se va face prin West Network Invest S.R.L. Această firmă este un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Astfel, conform anunțului, West Network Invest va prelua 99,9999994% din Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Startupcafe.ro subliniază că Digi România controlează rețele vaste de telecomunicații de voce, internet și cablu TV, posturile de televiziune Digi 24 și Digi Sport și site-urile de știri ale acestora.

Pe de altă parte, Clever Media, cumpărătorul minoritar al rețelei Telekom Romania Mobile Communications, este un grup clujean deținut (90%) de Adrian Gheorghe Tomșa și de Maria Nicoară (10%), ce include televiziunile Prima TV, Prima Sport, Prima News, Profit News, Agro TV și site-ul Profit.ro, notează aceeași sursă. 

Potrivit unor surse citate de Economedia.ro, Consiliul Concurenței nu a primit încă o notificare privind tranzacția.


Anunțul complet făcut de cumpărători la Bursa de Valori București:

„Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”).

Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferentă Tranzacției.

Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!