Studenții Universității din Oradea vor învăța la facultate despre securitatea cibernetică, iar toate cursurile pentru dezvoltarea competențelor digitale vor fi actualizate de profesori.

Acest amplu proces este cuprins într-un proiect de digitalizare al Universității, finanțat cu peste 30 de milioane de lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Actualizarea programelor de studii vizează dezvoltarea competențelor digitale, în vederea dobândirii de către studenți a unor competențe specifice profesiilor emergente și a consolidării competențelor antreprenoriale în sectorul digital. Concret, pe de o parte, vor fi introduse cursuri noi și anume: „Cybersecurity for everyone”, nivelurile unu și doi. De asemenea va fi realizată actualizarea conținuturilor existente cu teme referitoare la: Cloud Computing, Inteligența artificială, Informatică aplicată, Baze de date, Managementul securității informației, Securitatea sistemelor și a aplicațiilor, Internet of Things, Securitatea datelor, Sisteme perceptuale, Sisteme informatice și suport decizional, Marketing online”, a transmis Universitatea din Oradea, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Zeci de programe de licență, masterat și doctorat vor fi actualizate, astfel încât studenților să li se predea noțiuni actuale.

Toate aceste activități se vor desfășura în proiectul „Implementarea de tehnologii digitale în Universitatea din Oradea (DigitalUO)”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu 30 de milioane de lei, din care 22,9 milioane lei vor fi folosite pentru achiziția de echipamente digitale. Proiectul va trebui încheiat până la finalul anului 2025.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!