Începând de marţi, 1 iunie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor oferă bihorenilor posibilitatea de a obţine, într-un timp foarte scurt, certificatul de cazier judiciar în alte două municipii din Bihor.

Astfel, în sediul Poliţiei Municipiului Marghita şi la Poliţia Municipiului Beiuş au fost amenajate două ghişee ale Serviciului Cazier Judiciar, unde persoanele fără antecedente penale pot obţine, fără costuri suplimentare, certificatul de cazier judiciar.

La ghişeul din Marghita se pot adresa bihorenii care au domiciliul în acest municipiu, în Săcueni, Valea lui Mihai sau în cele 17 comune arondate, respectiv Abram, Abrămuţ, Balc, Boianu Mare, Buduslău, Chişlaz, Cherechiu, Curtuişeni, Derna, Popeşti, Spinuş, Sălacea, Suplacu de Barcău, Şimian, Tarcea, Tăuteu, Viişoara.

La Beiuş pot merge, pe lângă beiuşeni, cetăţenii cu domiciliul în Ştei, Vaşcău, Nucet şi în cele 26 de comune arondate: Ceica, Sâmbăta, Dobreşti, Răbăgani, Pomezeu, Holod, Căpâlna, Şoimi, Uileacu de Beiuş, Pocola, Finiş, Tărcaia, Remetea, Căbeşti, Roşia, Drăgăneşti, Lazuri de Beiuş, Bunteşti, Pietroasa, Rieni, Lunca, Câmpani, Cărpinet, Criştioru de Jos, Budureasa şi Curăţele.

Ceilalţi bihoreni, precum şi cei născuţi în alte judeţe, trebuie să vină la Oradea pentru a obţine acest document. La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a explicat de ce nu pot să-şi primească certificatul la Marghita şi Beiuş şi cei cu antecedente penale: "Prevederile legislative în vigoare prevăd că certificatele pentru persoanele cu antecedente penale îşi pot obţine certificatul doar de la sediul judeţean, care în cazul Bihorului este în Oradea, pe strada Dunării nr. 2".