Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat joi că şeful IŞJ Bihor, Nicolae Avram, a fost demis pentru că din cele 191 de cereri de transfer în clasa a IX-a aprobate de IŞJ Bihor, 124 erau nejustificate. În total în Bihor s-au depus 236 de cereri de transfer.

"Din cele 144 de aprobări transfer fără medie, 14 au fost justificate, iar şase cazuri au fost de gemeni. Aceste cazuri necesită aprobarea Ministerului, dar le putem considera, şi Corpul de Control le consideră, justificate. Rămân deci fără justificare 124 de cazuri", a explicat ministrul.

Potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, transferurile se pot realiza doar dacă media elevului transferat este mai mare decât ultima medie din clasa în care îşi cere transferul, dar şi dacă în respectiva clasă mai sunt locuri libere.  

Cîmpeanu a precizat că, în judeţul Bihor, membrii Comisiei judeţene de admitere au găsit şi o nouă accepţiune a noţiunii de "gemeni", pentru că au aprobat solicitări pe acest criteriu, deşi elevii erau fraţi născuţi în ani diferiţi.

"O situaţie specială la IŞJ Bihor este că s-a găsit o nouă accepţiune a ideii de gemeni, au fost aprobate trei cazuri pe baza acestei motivaţii, «gemeni», la copii care erau născuţi în ani diferiţi. De asemenea, la Bihor, inspectorul general a fost demis din funcţie pentru că am considerat că nu poate asigura un management conform aşteptărilor şi cercetarea disciplinară se derulează în continuare cu membrii comisiei de admitere, fiind sesizate în paralel organele de cercetare penală", a afirmat Câmpeanu.

Contactată de BIHOREANUL, şefa comisiei de admitere, inspectorul general adjunct Kery Hajnal, a declarat că nu poate face niciun comentariu încă. „Până când nu avem raportul ministerului, nu ştiu să vă spun nimic”, a declarat Kery, adăugând că IŞJ Bihor nu a primit nicio informare pe această temă.

Joi, ministrul Sorin Cîmpeanu l-a revocat din funcţie pe inspectorul şcolar general Nicolae Avram, iar atribuţiile acestuia au fost preluate până pe 31 august de inspectorul general adjunct Codruţa Bogdan.

Citeşte şi articolele:

"Inspectorul şcolar Nicolae Avram a fost demis. Şefia IŞJ Bihor, preluată de UNPR-ista Codruţa Bogdan"

Prima sarcină a noii şefe din IŞJ Bihor: numirea directorilor de şcoli