Consilierii locali au aprobat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară, amenajarea unui parc de două hectare în spatele fostului hipermarket OBI, pe viitor Jumbo, şi a actualului Auchan, pe un teren deţinut de firma SC Total Asset Managment, pe un teren pe care municipalitatea îl ia astfel în folosinţă pentru o perioadă de cinci ani.

Proiectul a trecut cu 19 voturi "pentru" şi 6 abţineri, ale consilierilor UDMR care, de altfel, au şi respins, la sfârşitul lunii august, acelaşi proiect, dat fiind faptul că atunci lipseau mai mulţi aleşi ai majorităţii din CL.

Şi de data aceasta, aleşii maghiarilor şi-au exprimat reticenţa în privinţa acestui proiect, spunând că firma ar trebui să amenajeze spaţiul verde, şi nu Primăria din fonduri proprii. În replică, primarul Bolojan a spus că deja societatea are în grijă două spaţii verzi din oraş şi, în plus, legal, aceasta nu poate fi obligată să-şi transforme proprietatea. "În momentul de faţă acolo este un amplasament balastat. Nu avem nici un instrument legal să îi impunem proprietarului să amenajeze parc. Aşadar avem două opţiuni, fie lăsăm balastul acolo, fie investim noi o sumă mică şi avem un spaţiu verde", a spus primarul Ilie Bolojan.

În urma deciziei luate de Consiliul Local, municipalitatea va planta gazon pe cele circa două hectare şi două sau trei aliniamente de copaci, dar va şi pietrui o suprafaţă de teren care va fi folosită ca parcare.

Pentru a asigura accesul la noua zonă verde, municipalitatea va monta peste Peţa o pasarelă metalică care să asigure accesul pietonilor dinspre strada Octavian Goga spre viitoarea pistă de biciclete de pe malul Peţei şi cele două hipermarketului.

Darea amplasamentului în folosinţa municipalităţii nu va scuti proprietarul de plata impozitului de teren, ci doar îi va da dreptul de a organiza aici, cu acceptul Primăriei, evenimente de promovare pentru cele două hipermarketuri din vecinătate.