În cele două săptămâni în care s-a desfăşurat campania de colectare a deşeurilor voluminoase, muncitorii RER Ecologic Service au strâns din cele 35 de puncte de colectare aproximativ 30 de tone de deşeuri. Marţi, însă, această campanie de colectare se încheie.

Primăria şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, organizatorii campaniei de colectare, recomandă preşedinţilor asociaţiilor de proprietari să fie atenţi la punctele de colectare a deşeurilor mari pe care le-au avut în raza de răspundere.

Orice deşeu depus de marţi încolo în aceste locuri va fi ridicat de muncitorii RER, dar colectarea şi transportul vor fi facturate asociaţiilor, întrucât în afara campaniei de colectare depunerea deşeurilor pe domeniul public este strict interzisă.

Municipalitatea şi RER vor organiza periodic campanii de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase, cum sunt piesele de mobilier, geamurile şi uşile vechi ori saltelele. Deşi încă nu s-a stabilit data începerii următoarei campanii, cel mai probabil colectarea deşeurilor voluminoase se va face vara aceasta, o dată la 4-6 săptămâni. În sezonul rece, aceste colectări vor fi făcute mai rar, o dată la 8-10 săptămâni.