Administraţia Social Comunitară Oradea a anunţat că a încheiat, în urma unei proceduri de achiziţie publică, un contract cu firma Helion Security în vederea montării, instalării şi punerii în funcţiune a 25 de camere de supraveghere video IP pentru dotarea celor 13 creşe pe care le are în subordine.

"În 2013 am fost la şedinţe cu părinţii în toate creşele din oraş. Unii dintre aceştia mi-au spus că ar prefera să ştie, pentru liniştea lor, că există camere de supraveghere. Acestea vor fi instalate doar în sălile unde se ţin activităţile educaţionale", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, directorul ASCO.

Aceasta a precizat că părinţii nu vor putea să acceseze de acasă imaginile din creşa la care îşi duc copiii, ci acestea vor fi folosite în cazul unor reclamaţii ori nemulţumiri legate de tratamentul primit de personalul care-i îngrijeşte. "Nu pun camerele pentru părinţi, căci multora nu le-ar plăcea să le fie văzut copilul în timp ce este la creşă, ci pentru securitatea micuţilor şi pentru rezolvarea posibilelor neînţelegeri", a mai precizat Arina Moş.

Camerele din creşe vor fi conectate la sistemul de supraveghere video al unităţilor de învăţământ din municipiul Oradea, din subordinea Administraţiei Imobiliare Oradea.

Camerele vor fi instalate exclusiv în sălile de activităţi ale creşelor, începând cu luna aprilie. Preţul total al serviciilor prestate de Helion Security este de 17.910 lei, fără TVA.