Elevii din două şcoli orădene îşi pot ţine orele de acum cu ajutorul unor table interactive. Asociaţia Trăieşte Verde a finalizat, marţi, de Ziua Mediului, proiectul pilot "Creşte Inteligent. Reciclează hârtia", prin care s-au achiziţionat două instrumente moderne de predare, unul pentru Liceul Teologic Greco-Catolic şi unul pentru Colegiul Tehnic Traian Vuia.

Practic, tabla interactivă Smart Board pe care o au acum dascălii la dispoziţie este o tablă ce se poate conecta la internet şi la proiector şi funcţionează prin atingere. "Ea poate să înlocuiască foarte uşor o tablă clasică, un panou cu video proiector sau un ecran de afişare cu posibilitatea de comanda prin atingere", se arată într-un comunicat al ONG-ului remis miercuri.

Mai inedit este că banii necesari pentru achiziţia celor două echipamente, mai precis circa 10.000 de lei, au provenit din valorificarea deşeurilor reciclabile adunate de elevii şi dascălii din cele două şcoli vreme de 18 luni.

De altfel, scopul proiectului derulat de Asociaţia Trăieşte Verde a fost să încurajeze colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile şi valorificarea acestora.